As Oy Otto Brandtin tie 6

 • Sijainti

  Helsinki

 • Rakennuttaja / tilaaja

  As Oy Otto Brandtin tie 6

 • Valmistumisvuosi

  2017

 • Neliöt

  1200 m²

Tehdyt työt

Ennen vanhojen rakenteiden purkua katon reunoille asennettiin verkotetut räystäskaiteet. Katto purettiin vanhoihin ristikoihin asti; tiilet, rimat, ruoteet, otsalaudat ja vanhat pahviset aluskatteet myös kaikki pellitykset mukaan lukien kourut ja syöksytorvet. Katon loivuudesta johtuen asennettiin uusi umpilaudoitus 25×100 laudasta. Katolle asennettiin uusi aluskermi (Kerabit 3000 U). Asennettiin uudet tuuletusrimat 22×50 ja ruoteet 50×75 sekä uudet maalatut otsalaudat, uudet betonikattotiilet (Protector+), uudet kattosillat ja kaikille sivuille uudet 1-putkiset lumiesteet. Ullakon tuuletusta parannettiin lisäämällä alipaineventtiilejä. Viemärin muoviset tuuletusputket lämpöeristettiin ja siirrettiin lähemmäs harjaa. Kaikki pellitykset uusittiin, mukaan lukien kourut ja syöksytorvet.

Kohde oli tyypillinen sen aikainen rivitalokohde, panssarialuskatteellinen ilman pystyrimoja. Lisäksi kattolappeen toinen sivu oli loiva 1:5, joka vaatii nykymääräysten mukaan umpilaudoituksen. Panssarialuskate oli jo paikoin puhki kulunut. Koska räystäät olivat avoräystäitä, reuna-alueelle tilattiin valmiiksi maalatut laudat samasta tavarasta kuin umpilaudoitus. Työ aloitettiin asentamalla kaikille sivuille verkotetut räystäskaiteet ja porrastornit talon päätyihin. Kattoa purettiin lohko kerrallaan sen verran, että saatiin aina purettu alue saman päivän aikana vesitiiviiksi. Työvaiheita oli paljon, joten miehiäkin piti olla vastaavastii riittävästi.

Jätteet lajiteltiin tiili, puu, pelti ja sekajäte. Katto purettiin ristikon yläpintaan asti: tiilet, aluskatepahvit, ruoteet, pellit. Saman päivän aikana asennettiin uusi umpilaudoitus ja aluskermi. Kohteessa uusittiin myös kaikki otsalaudat, kourut, syöksyt sekä kaikki kattopellitykset. Kattotiileksi taloyhtiö valitsi Ormax Protector+ kattotiilen, sillä tiilessä oleva Protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana, takuu 30 v. Myös kattoturvatuotteet uusittiin; kattosillat laitettiin koko harjan matkalle ja lumiesteet molemmin puolin lapetta.

Taloyhtiön puolelta projektipäällikkönä toiminut hallituksen jäsen Mikko Lohtaja kommentoi:

Otto Brandtin tie 6 vesikattoremontti suoritettiin KerabitPron toimesta kesällä 2017. KerabitPro hoiti urakan hyvin ja sovitussa aikataulussa. Työ tehtiin laadullisesti hyvin ja lopputulos oli siisti ja suunnitellun mukainen.

Pyydä tarjous Pyydä tarjous Ota yhteyttä Ota yhteyttä