KerabitPro on kevytsorakattojen vahva ammattilainen

Kerrostalojen katoista huomattava osa on kevytsorakattoja

Kevytsoraa on käytetty kattorakenteissa jo yli 50 vuotta. Kevytsorakatto tuulettuu oikein toteutettuna hyvin varmatoimisesti. Kevytsora on materiaalina kevyt ja huokoinen, joten se myös sitoo kattorakenteessa mahdollisesti esiintyvää kosteutta. Kevytsoralla voidaan helposti muotoilla myös lisäkallistuksia. Kevytsora on kestävä ja palamaton lämmöneriste, ja sen lämmöneristyskyky säilyy vuosikymmenten kuluessa.

Sääsuojien käyttö uudisrakentamisessa on yleistynyt myös kevytsorakattotyömailla, ja sen käyttö pidentää kevytsoran asennuksen ja betonivalutyön kestoa noin puolitoistakertaiseksi. Nostojen ajaksi sääsuojaa aukaistaan ja suljetaan lohko kerrallaan, mikä aiheuttaa urakka-ajan pidentymisen ja siten lisää myös työkustannuksia. Suurin osa kevytsorakatoista rakennetaan ilman sääsuojaa, mutta toisinaan rakennuttaja haluaa sääsuojan sen tuomien hyötyjen vuoksi.

Sääsuojan etuja ovat sään aiheuttamien haittojen minimointi, rakennusaikaisten vesi- ja kosteusvaurioiden riskin pieneneminen sekä työskentelyolosuhteiden paraneminen sadepäivinä.

Pyydä tarjous Pyydä tarjous Ota yhteyttä Ota yhteyttä