Peltikattoremontti

Kymmenet peltiseppämme ympäri Suomen ovat valmiita luomaan uuden kädentaitonäytteen kotinne suojaksi!

Voimme tarjota myös markkinoiden parhaan aluskermin, Kerabit 2600 UB Fleecen. Erittäin vahva aluskermi on kehitetty erityisesti konesaumapeltikatteille (teräs, kupari ja alumiini). Suunnittelijoiden toivomuksesta tuotteessa on paksu bitumikerros, jonka ansiosta yksityiskohdista saadaan varmat ja tiiviit. Yläpinnan hiekattomuuden ansiosta peltikate säilyy naarmuuntumattomana ja peltiseppien työkalut vahingoittumattomina.

Muista kysyä kattoremontin yhteydessä myös kohteeseen sopivaa aurinkosähköjärjestelmää. Asennuksissa käytämme markkinoiden kehittyneintä kiinnitystekniikkaa. Aurinkosähköllä voidaan tuottaa esim. kiinteistösähköä taloyhtiöissä.

Palvelemme kaikissa kattoon ja aurinkosähköön liittyvissä kysymyksissä.

Pyydä tarjous >

Mikä vaikuttaa peltikattoremontin hintaan?

Usein kysytään, mikä vaikuttaa peltikattoremontin hintaan. Ennen kattoremontin kilpailutusta on tärkeää selvittää lähtötilanne, kuten esimerkiksi:

 • onko alusrakenteissa vaurioita, joita tarvitsee korjata,
 • muiden yläpohjarakenteiden kunto ja korjaustarve,
 • aluslaudoituksen ja aluskatteen uusimis- tai lisäystarve,
 • esiintyykö purettavissa rakenteissa asbestia, jolloin tarvitaan asbestipurkutyö.

Sadevesijärjestelmä kannattaa uusia peltikattoremontin yhteydessä. Huolto- ja korjaustöihin tarvittavat turvallisuusvarusteet päivitetään nykypäivän vaatimusten mukaisiksi. Tarkka työn sisällön määrittely takaa, että rakennuttaja saa mahdollisimman vertailukelpoisia tarjouksia remontin laajuus ja laatutaso huomioiden.

Konesaumapeltikatto

Konesaumattu peltikate eli rivipeltikate soveltuu jyrkille katoille vapaasti asennettavalla aluskatteella ja 1:7 tai sitä loivemmille katoille, kunhan aluskatteena on umpilaudoituksen päälle asennettu yhtenäinen kumibitumikermi, joka toimii varsinaisena vedeneristeenä. Kaikilla peltikatoilla, varsinkin monimuotoisilla, aluskatteena ylivoimaisesti paras ratkaisu on kumibitumikermi – esimerkiksi Kerabit 2600 UB Fleece, joka on suunniteltu erityisesti peltikaton aluskermiksi.

Nykyään konesaumakatot tehdään 0,5 mm paksuisesta sinkitystä teräslevystä. Mikäli katto tehdään valmiiksi pinnoitetusta teräslevystä, ei kattoa tarvitse erikseen maalata asennustyön jälkeen. Peltisoiroihin on tehty valmiiksi noin 25 mm:n ylösnosto ja niitä ladotaan vierekkäin. Peltien väliin laitetaan tiivistyssaumamassa ja saumat puristetaan työhön suunnitellulla saumansulkijalaitteella ns. tuplasaumaan. Konesaumattu peltikate on ammattitaitoisesti tehtynä ja pinnoitettuna pitkäikäinen kateratkaisu. Konesaumakaton heikkoja kohtia ovat käytännössä kaikki samat kohdat kuin muissakin kattomateriaaleissa eli katteen läpiviennit ja niiden vesitiiviys. Peltikatot ovat suhteellisen liukkaita katemateriaaleja, joten myös lumen putoaminen katolta on tavallista, mikäli katolle ei ole asennettu lumiesteitä.

Konesaumattuja peltikattoja on tehty paljon ilman aluskatetta. Tällöin hyväksytään tosiasia, että katteen tai läpiviennin vuotaessa vedelle ei ole varareittiä. Ilman aluskatetta toteutetussa katossa on aina suurempi vuotoriski, jota ei kannata ottaa. Korjausvaihtoehto vuototilanteessa on saumojen avaaminen, tiivistäminen ja sulkeminen, mikä työnä on kuitenkin haasteellinen riittävällä varmuudella toteuttaa ja melko kallis suhteessa aluskatteen hintaan.

Arvokiinteistöjen upeat konesaumakatot

Konesaumakatto on oikein toteutettuna hyvä ja pitkäikäinen valinta, monen arvorakennuksen ilmeeseen ainoa oikea vaihtoehto. Monimuotoisen katon asennus on ammattitaitoa ja tarkkuutta vaativaa työtä, joten kattourakoitsijan valintaan kannattaa panostaa. Kattoremonteissa vanha katto saattaa olla kestänyt vuosikymmeniä, ja uudelta katolta saa ja pitää odottaa samaa.

Teräsprofiilikatot

Teräsprofiilikatot eli muotopeltikatot ovat yhtenäisiä yleensä tiilikuviointia jäljitteleviä peltilevyjä. Ne pyritään aina mitoittamaan siten, ettei katon lappeelle muodostu jatkettavia saumoja pystysuuntaan ja profiilit limitetään sivusuunnassa vähintään yhden harjan yli. Teräsprofiilikatot ovat suhteellisen nopeita asentaa ja siksi niitä on käytetty hyvin usein pien- ja rivitalojen katemateriaalina. Teräsprofiilikatot vaativat aina erillisen aluskatteen. Markkinoille on myös teräsprofiilikatteita, jotka jäljittelevät konesaumattua kattoa. Toimivuus ja vedenpitävyys ei vastaa aitoa konesaumakattoa ja siksi ne kannattaa asentaa aina aluskatteen kanssa. Kuten muillakin katteilla, teräsprofiilikatteen suurimpana heikkoutena voidaan pitää sen läpivientejä. Teräsprofiilien pinnoitteissa on myös usein ollut suuria laatueroja ja pinnoitteen irtoaminen tai maalin hilseily on johtanut pahimmillaan muuten toimivan katon uusimiseen. Nykyään käytettävät Pural-tai PVDF- pinnoitteet kestävät paremmin.

Nopea ja kustannustehokas kattoremontti

Vanhan konesaumapeltikaton kustannustehokas korjausratkaisu on asentaa käyttöikänsä lopussa olevan peltikatteen päälle laakerivilla ja aito kumibitumikermeistä tehty vedeneristys.

Menetelmä on varsin nopea tapa uudistaa katto. Etuna on se, että kun vanhaa kattoa ei tarvitse purkaa, pysyy talo koko työn ajan sateilta suojassa ilman kallista, erillistä sääsuojaa. Menetelmä sopii lähes kaikille rivipeltikatoille, ja varsinkin alun perin liian loivaksi peltikatoksi rakennettu katto saa näin kaltevuudelleen soveltuvan, täysin tiiviin ja vedenpainetta kestävän vedeneristyksen. Rakenteesta saadaan äänetön, eivätkä lumi tai jää valu katolta alas. Samalla vanhan peltikatteen alapuolinen kondensoituminen vähenee oleellisesti.

Tutustu referenssikohteeseen >


Esimerkkirakenne: vanhan konesaumapeltikaton päällä kova mineraalivilla, jonka päällä aluskermi Kerabit 3000 U (TL2, K-MS 170/3000) tai Kerabit 3300 UTL (TL2, K-TMS 170/3300 hits.) ja pintakermi Kerabit 5100 T (TL2, K-PS 170/5000)


Pyydä tarjous kattoremontista!

KerabitPro Oy on luotettava ja vastuullinen toimija, jonka juuret ulottuvat yli 100 vuoden taakse – siksi meillä on vedenpitävää osaamista kaikista katoista.

Meiltä saat myös vähähiilisen Kerabit Nature -vesikatteen sekä ekologiset aurinkokatto- ja puuelementtiratkaisut.

Urakoimme myös pihakansiremontteja.

Pyydä tarjous! Voit lähestyä meitä myös sähköpostitse pro.asiakaspalvelu@kerabit.fi tai puhelimitse 010 851 1000.

Tarjouspyyntö

 • Kerro korjattavasta kohteesta, esimerkiksi pinta-ala ja sijainti
 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. tiedoston koko: 4 MB, Max. tiedostot: 5.
  • Käytämme antamiasi henkilötietoja palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin ja pitääksemme yhteyttä sinuun. Voit lukea lisää tietosuojaselosteestamme

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
  Pyydä tarjous Pyydä tarjous Ota yhteyttä Ota yhteyttä