Bitumikattoremontti

Tarinamme bitumituotteiden asentamisesta alkaa Suomessa jo vuodesta 1910 – parasta pohjolan vaativiin olosuhteisiin!

Meillä työskentelee satoja vedeneristäjän ammattitutkinnon tai kattoasentajan sertifikaatin omaavaa ansioitunutta ja kokenutta kattoasentajaa. Markkinoiden pitävimmän katon saat meiltä.

Remontti voidaan toteuttaa markkinoiden vähähiilisimmillä vedeneristysratkaisuilla, Kerabit Nature -tuotteilla, joissa merkittävä osa bitumista on korvattu mäntyöljyllä. Mäntyöljyyn sitoutunut hiili kompensoi tuotteen bitumin CO2-päästöt.

Bitumikattoremontin yhteydessä voimme tarjota ainutlaatuisen Kerabit-bitumikatteen ja CIGS-ohutvalvopaneelien yhdistelmän, Kerabit Aurinkokaton. Ohut, kevyt ja huomaamaton Kerabit Aurinkokatto ei tarvitse erillisiä kannatinrakenteita eikä siten puhko vedeneristystä.

Pyydä tarjous >

Mikä vaikuttaa bitumikattoremontin hintaan?

Kattoremontin hintaan vaikuttavat monet asiat. Ennen urakan kilpailutusta on tärkeää selvittää lähtötilanne, kuten esimerkiksi:

 • ovatko alusrakenteet vaurioituneet,
 • tarvitaanko kallistuskorjauksia,
 • voidaanko vanha vedeneriste jättää uuden kermin alle,
 • esiintyykö rakenteissa asbestia, jolloin tarvitaan asbestipurkutyö.

Usein sadevesijärjestelmä vaatii vähintään osittaista uusimista ja perusparannusta – tyypillisesti puuttuvat esimerkiksi varavedenpoistoreitit (kuten ulosheittäjät). Rakenteen peruskorjauksen yhteydessä arvioidaan, ovatko huolto- ja korjaustöissä tarvittavat turvallisuusvarusteet katolla nykypäivän vaatimusten mukaiset. Kun muun muassa nämä tekijät ovat määritelty tarjouspyyntöasiakirjoissa, saa rakennuttaja mahdollisimman vertailukelpoisia tarjouksia remontin laajuus ja laatutaso huomioiden. Halvin ei aina ole paras, myös laatu ja remontin laajuus ratkaisee.

 

Tämä katto tarvitsisi kipeästi kallistuskorjaukset.

Perinteiset kermivedeneristeet ja niiden elinkaari

Yleisimmät 1980- ja 1990-luvuilla käytetyt loivien kattojen vedeneristeet ovat bitumi- tai kumibitumikermikatteita, joiden tukikerros on lasikuitua tai joustavampaa ja kestävämpää polyesteriä. Tukikerroksen materiaaleilla on suuri vaikutus katteen käyttöikään. Polyesteritukikerroksen omaavat kermit ovat selvästi kestävämpiä. 1990-luvun vaihteessa lähes kaikkien kotimaisten toimittajien kermit alkoivat olla ns. nykyaikaisia SBS-kumibitumikermejä. Niiden pitkäaikaiskestävyydestä on saatu hyviä tuloksia: kumibitumikermin elastisuus ja muodonmuutoskyky säilyvät hyvin eikä auringon UV-säteilyn aiheuttama rasitus heikennä kermin ominaisuuksia.

Muut yleisesti 1980- ja 1990-luvulla käytetyt eristemateriaalit

AAP-muovikermiä käytettiin katteena tyypillisimmin 1980-luvulla. APP-muovikermin tukikerros on sama kuin kumibitumikermissä, mutta siinä käytetyn bitumin ominaisuudet poikkeavat. APP-kermin heikkoutena ovat sen ajan myötä heikkenevät kylmäominaisuudet – APP on plastinen (muodonmuutos pysyvää) tuote, kun taas SBS on elastinen (muodonmuutos palautuvaa) tuote. Lisäksi sitä on käytetty usein yksikerroskatteena, jolloin työvirheistä aiheutuva vuotoriski kasvaa. Korjauskohteissa APP-kermi on hyvin usein asennettu suoraan vanhan katteen päälle yhtenäisenä siten, että vanhat räystäspellit on jätetty paikoilleen. Näistä syistä johtuen APP-kermikatteet ovat hyvin usein rypyillä ja APP-kermin puutteellisten jousto-ominaisuuksien vuoksi kermi on ”katkennut”.

PVC- ja muita ns. yksikerroskatteita on käytetty melko vähän asuintalojen kattamiseen. Niitä on käytetty enemmän liike- ja teollisuuskiinteistöjen kattoihin, joissa on vähäinen määrä läpivientejä. Näiden yksikerroskatteiden ongelmana on ohut materiaalivahvuus, tuotteiden ominaisuuksien vaihtelevuus ja se on arka asennusvirheille. Aiemmin tehdyissä PVC-katteissa on hyvin yleistä, ettei niitä kiinnitetty riittävästi, jolloin tuulen imu pääsee nostamaan katteen irti alustastaan, jolloin kate voi murtua, eikä ole enää vesitiivis. Samoin aiemmin käytetyissä tuotteissa ns. pehmentimet saattoivat haihtua ajan myötä tuotteesta pois, jolloin tuote ei enää kestä alustasta aiheutuvia liikkeitä tai muuta mekaanista rasitusta. Nykyään käytettyjen tuotteiden tuotekehitykseen on panostettu paljon, mutta niistä on vielä melko lyhyet käyttökokemukset elinkaarinäkökulmaa ajatellen.

Nykyaikaiset kumibitumikermit

Nykyaikaiset kumibitumikermit eroavat rakenteeltaan oleellisesti 50-luvun varsinaisista “huopakatteista”. Suurimmat muutokset tapahtuivat SBS-modifioidun bitumin yleistymisen myötä. Tämän päivän vahvat tukikerrokset yhdistettyinä kumibitumiin antavat lopputulokseksi ominaisuuksiltaan erinomaiset katteet. Tuotteet ovat pitkäikäisiä, elastisia ja kylmäominaisuuksiltaan toimivia. Bitumikatteista on tehty pitkällä aikavälillä useita pitkäaikaiskestävyystutkimuksia, ja tutkimusten erinomaiset tulokset osoittavat niille erittäin pitkää käyttöikää – oikein suunniteltuna ja toteutettuna puhumme nykytuotteiden kokonaistaloudellisesti kestävimmistä kateratkaisuista.


Pyydä tarjous kattoremontista!

KerabitPro Oy on luotettava ja vastuullinen toimija, jonka juuret ulottuvat yli 100 vuoden taakse – siksi meillä on vedenpitävää osaamista kaikista katoista.

Meiltä saat myös vähähiilisen Kerabit Nature -vesikatteen sekä ekologiset aurinkokatto- ja puuelementtiratkaisut.

Urakoimme myös pihakansiremontteja.

Pyydä tarjous! Voit lähestyä meitä myös sähköpostitse pro.asiakaspalvelu@kerabit.fi tai puhelimitse 010 851 1000.

Tarjouspyyntö

 • Kerro korjattavasta kohteesta, esimerkiksi pinta-ala ja sijainti
 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. tiedoston koko: 4 MB, Max. tiedostot: 5.
  • Käytämme antamiasi henkilötietoja palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin ja pitääksemme yhteyttä sinuun. Voit lukea lisää tietosuojaselosteestamme

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
  Pyydä tarjous Pyydä tarjous Ota yhteyttä Ota yhteyttä